تولید و بسته بندی ورمی کمپوست

ورمی کمپوست یک نوع کود آلی هوموسی است که توسط کرم خاکی تولید می شود. از هر 10 تن کود حیوانی،6  تن ورمی کمپوست تولید می شود

بستر مناسب برای کرم :

کود حیوانی –ضایعات کشاورزی-زباله خانگی ، کمپوست کار با زباله خانگی سخت تر است چون دما ورطوبت باید کنترل شود وتلفات کرم بیشتر می شود برای ساخت بستر طول آن فرقی نمی کند هر اندازه که باشد عرض آن حتما  باید 5/1متر و ارتفاع آن 20 سانتی متر باشد زیر سازی بستر با بتون و  شیب 5/1-1 درصد باشد به ازای هر متر مربع بستر باید 1 کیلوگرم  کرم اضافه شود هر کیلوگرم معمولا با بستر شامل 300-200 کرم بالغ همراه ککون ولارو می باشد

 رطوبت مورد نیاز : 

رطوبیت مورد نیاز 80  درصد و دمای مورد نیاز 25  درجه سانتی گراد است. در تابستان سایبان مورد نیاز است ودر زمستان باید رطوبت کمتر باشد در طول 5-3 ماه با شرایط مساعد دما و رطوبت لازم کود آماده می شود

نحوه برداشت کود :

چون کرم نور گریز است قسمت پایین بستر قرار می گیرد ومی توان کود را لایه لایه برداشت کرد یا می توان کل بستر را به صورت کپه قرار دهیم وبستر جدید کنار آن بریزیم کرمها به بستر جدید نقل مکان می کنند وقسمت کود پس از سرند شدن آماده است وکمپوست با رطوبت 2-1 درصد بسته بندی می شود

 

مزایای ورمی کمپوست

  یک غذای کامل و متعادل برای گیاهان می باشد

  با دارا بودن مواد هورمونی رشد و نمو گیاه را سرعت می بخشد

  به نگهداری رطوبت در خاک کمک می نماید

  رنگ، طعم، بو و کیفیت گلها، سبزیجات و میوه را بهبود می بخشد

   حاصلخیزی خاک را افزایش می دهد

   فاقد هرگونه آلودگی میکروبی می باشد

   مواد بیوشیمیایی آن مقاومت گیاهان را به بیماری ها افزایش می دهد

  خواص ورمی کمپوست

  سبک و فاقد هرگونه بو

   عاری از تخم علف های هرز

  حاوی میکرو ارگانیسم هوازی سفید مانند از تو باکترها

 بالا بودن میزان عناصر اصلی غذایی در مقایسه با سایز کودهای آلی

 دارا بودن عناصر میکرو مانند آهن، روی، مس و منگنز

 دارا بودن مواد محرکه که رشد گیاهی نظیر هورمون ها

 قابلیت بالای نگهداری آب و مواد غذایی

 فرآوری سریع تر از سایر کمپوست ها

 عاری از باکتری های غیر هوازی، قارچ هاو میکروارگانیسم های پاتوژن

 قابل مصرف در پرورش کلیه محصولات کشاورزی

 ویژگی های اختصاصی در گیاهان تزئینی و دارویی:

 تداوم گلدهی گونه های مختلف گیاهان تزیینی

 حفظ رنگها و عطر گلها در طی زمان عرضه

 افزایش نسبت اسانسها و مواد موثر در گیاهان دارویی

 جلوگیری از زرد شدن و ریزش برگها

 بهبود جوانه زنی بذرها

 افزایش تداوم گلهای شاخه بریده در طی نگهداری در گلفروشی ها

 ویژگی های عمومی:

 افزایش مقاومت به استرس ها و تنش های محیطی

 ارتقاء مقاومت در برابر پاتوژنها و عوامل بیماری زای خاک

 کاهش و نهایتا حذف مصرف کودهای شیمیایی و مواد محرکه رشد خارجی

 افزایش نسبت تبدیل جوانه های رویشی به زایشی

 تشدید ریشه زایی و رشد قلمه ها

 حاوی سطح بالایی از عناصر ضروری برای رشد گیاهان

 تامین کننده عناصر اساسی در ایجاد عطر و طعم در محصولات کشاورزی

 افزایش زمان انبارداری محصولات جمع آوری شده با حفظ کیفیت

 منبع :مهندس علی عسکری - مشاور تولید کود ورمی کمپوست 

/ 0 نظر / 5 بازدید