ضرورت ایجاد نهضت آبخیزداری و آبخوانداری در منطقه بام و صفیآباد
پایگاه خبری بام و صفی آباد:چند سالی است که کشاورزان و اهالی منطقه بام و صفیآباد، غمنامه مرگ آرام و تدریجی دشتهای حاصلخیز را به نظاره نشستهاند و و بیگمان اگر تدبیری جدی درباره دشتهای این خطه اتخاذ نشود، منابع آبی هر روز افت کرده و دیری نمیپاید که با حسرت به گذشته این منطقه مینگریم.
حدود یک ماه و نیم پیش مهندس جلالی معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور از ضرورت ایجاد نهضت آبخیزداری و آبخوان داری در کشور سخن گفته بود. به نظر میرسد با توجه به بحران خشکسالی و کمآبی در منطقه بام و صفیآباد، بهرهگیری از طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری یکی از راهکارهای مناسب برای مواجهه با خشکسالی است. چرا که منطقه بام و صفیآباد در منطقه خشک و نیمه خشک واقع شده و اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوانداری،بهترین راهکار برای مقابله با خشکسالی و تقویت سفرههای آب زیرزمینی است.
در یک نگاه کلی ،آبخیزداری و آبخوان داری سبب حفاظت آب و خاک، مهار و پخش سیلاب میشود اما این طرحها علیرغم مزیتهای فراوانی که دارد در منطقه بام و صفیآباد چندان مورد توجه نبوده است.
با توجه به این که شغل اکثر مردم منطقه کشاورزی است،بیتوجهی به خشکسالیهای اخیر در این منطقه، معیشت مردم و کشاورزان را با چالشهای جدی مواجه خواهد کرد. بر این اساس، اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری ، تخصیص اعتبارات ویژهای برای اجرای کانالهای آبیاری ، لایروبی قنوات ، احداث بندهای خاکی و همچنین احداث حوضچههای تغذیه مصنوعی یکی از ضروری ترین و کارآمدترین راهکارها برای غلبه نسبی بر پیامدهای منفی بحران خشکسالی در منطقه بام و صفیآباد است./ علی اکبر هراتی /